RSS novice in obvestila DU Žirovnica

JULIJANA TRAIL - 14. IN 15. ETAPA

Po dolgem času smo se 14. junija zapeljali proti Kranjski Gori in čez Predel do Kluž. Zadnje ture so namreč segale v spodnje predele Slovenije, od Jesenic navzdol. Želeli smo odkriti novo zgodbo na pohodniški poti - imenovani Julijana Trail. Za večino pohodnikov je bila tura res odkritje, Jelka, Nežka, Mija in Matevž pa so celotno traso nekoč že premagali. Hvala za pomoč pri vodenju!

Vožnja po dolini Koritnice je res lepa. Vedno znova lahko občudujemo  mogočne Julijske Alpe, skalna korita, biserne vode... To so pogledi, ki se jih nikoli ne naveličaš.

Pravzaprav smo kombinirali 14. in 15. etapo. Ob trdnjavi Kluže  se je 14. tura začela. Do Loga pod Mangrtom smo  rabili debeli dve uri. Pot nam je ponujala številne zanimivosti in ni bila naporna.

Ko pa smo zastavili del 15. etape, se je teren malo spremenil. Po vasi Strmec smo se spustili globoko navzdol do slapov, ki sta kot Zaročenca, potem pa je bilo treba zgristi v breg proti Predelu.

Pri slapovih smo srečali mladenki v majcenih kopalkah, ki sta se tam najbrž kopali, oz. se ukvarjali s športom, ki mu pravijo kanjoning. Kje so časi, ko nam nobena voda ni bila premrzla!

Iz 650 m nadmorske višine smo se povzpeli na 1156 m visoki Predel. To je bil kar "zalogaj", tako da se je skupina raztegnila. A na pohodni dan čas ni naš gospodar, pomembno je le to, da smo brez nezgod vsi prišli na cilj. Ves napor je bil pozabljen, ko nas je slavljenec Miha postregel z dobrotami.

   

Dragi Miha, iskrenim čestitkam  za rojstni dan dodajam željo, da bi  še dolgo skupaj odkrivali planinske poti. Hvala za pogostitev.

Nazaj grede smo si privoščili postanek pri Aljažu v Mojstrani, na prvi analizi ture, ki je bila razmeroma dolga. Torej je bilo treba nadomestiti, kar je bilo med potjo porabljeno.     

Besedilo: Helena Madon
Fotografije: Ferdo Kikelj, Boris Madon

uredil : Ferjan Janez
Datum objave : Petek, 1 Julij 2022 16:29

◄ nazaj arhiv vseh novic ►

na vrh strani

gostovanje spletnih strani
gCMS v2.01 - ©2007-2023 G-Server d.o.o., Vse pravice pridržane - obiskov strani : 34742013