RSS novice in obvestila DU Žirovnica

BREZJANSKA POT MIRU - POHOD

Brezjanska pot miru je krožna pohodniška pot v neokrnjeni naravi. Tabla na trgu pred baziliko Marije pomagaj ponuja informacije o daljši in krajši obliki Poti miru.

 

Ko smo se 9. junija zbrali na parkirišču na Brezjah, se je z neba radodarno zlivalo, zato se  je Boris odločil za krajšo varianto. Manj nas je bilo kot po navadi, a veselo, kljub dežju, saj sta bila med nami dva slavljenca, založena z marsičem... Tako smo naredili še vmesni postanek. Kajti dobrot je bilo na pretek.A zdaj že prehitevam. Prečkali smo številne mostičke, si ogledali Peraški slap, največjo smreko v Grofiji. V bližini Peraškega slapu so bila včasih nahajališča tufa, zelenega kamna iz katerega so izdelovali portale oken in vrat bogatih hiš.                                                                                       
Pot je lepo speljana, le njenega imena nismo upoštevali. Za našo skupino romanje v miru in tišini namreč ni možno. Ker vsi potrebujemo pogovor...

Sicer pa smo turo zaključili pri Janiju, našem šoferju, ki ga res že dolgo nismo videli. Ko sva bila z Borisom na ogledni turi, mi je pravil, da je tu nekje Jani doma. In je vprašal pri prvi hiši. »Prav tukaj živi, a ga trenutno ni,« nama je povedala gospa.

 


Ko sva se vozila proti domu, je Jani Borisa poklical in nas vse povabil, naj se ustavimo pri njem. Prav dobro smo se počutili v hiši, polni cvetja in drugih zanimivosti. Kar tri gostitelje smo imeli v prijazni nadstrešnici, Janija, Mijo in Ferdota.

 


Vsem najlepša hvala za vse!  Vama, Mija in Ferdo, pa iskrene čestitke!          

 

Besedilo: Helena Madon
Fotografije: Ferdo Kikelj                                                                                       

uredil : Ferjan Janez
Datum objave : Petek, 12 Junij 2020 19:41

◄ nazaj arhiv vseh novic ►

na vrh strani

gostovanje spletnih strani
gCMS v2.01 - ©2007-2021 G-Server d.o.o., Vse pravice pridržane - obiskov strani : 18536948