POHOD V GORIŠKA BRDA

Prvo junijsko turo smo izvedli le en teden za zadnjo majsko. Veselilo me je, da so si pohodniki vseeno vzeli čas in preživeli nekaj ur v družbi. Kar številna skupina se je zbrala, tokrat za Goriška Brda. To pomeni, da smo radi skupaj in radi hodimo.

Sicer pa doma vse počaka. Tudi polži.

Goriška Brda ležijo ob meji med Slovenijo in Italijo, zato vožnja traja debeli dve uri. V naselju Kojsko so nas pričakali prijazni Brici,

Boris, Jožko in Lojze. Najprej smo se povzpeli do zanimive cerkvice, v kateri je ohranjen poznogotski prezbiterij. Gospod Miloš je dober poznavalec zgodovine kraja in cerkvene stavbe. Povedal nam je marsikaj zanimivega.

Na 321m visokem Mejniku, hribu nad vasjo Gonjače, stojita spomenik, posvečen žrtvam druge svetovne vojne, ter razgledni stolp. Povzpeli smo se po 144 stopnicah in uživali prelep razgled na Brda, Dolomite, Kras, Vipavsko dolino…

Pot nas je vodila še v eno izmed najlepših vasic v središču Brd, Šmartno.Tukaj se pogosto odvijajo najrazličnejše prireditve, npr. Festival Brda in vino. Pohodniki smo briško vas doživeli, kakor je kdo želel. Nekateri ob kavi, drugi ob češnjah, tretji s pokušino vina.

Čeprav so slavljenci pri mojem poročanju na vrsti bolj proti koncu, imajo na naših pohodih vedno pomembno vlogo.  Ker nas ves dan razvajajo. Tokrat so se potrudili Ferdo ( in  Zdravka), Helena in Nanika. Iskreno čestitam za rojstne dneve, ki ste jih že doživeli ali pa jih še boste! Samo, da bi bili zdravi!

Zahvaljujem se prav vsem vpletenim za okusne priboljške.

Datum objave : Sobota, 29 Junij 2024 17:39

gCMS v2.01 - ©2007-2024 G-Server d.o.o., Vse pravice pridržane - obiskov strani : 44941861