RSS novice in obvestila DU Žirovnica

POHOD NA HOM

Vse je enkrat prvič, pravijo. Zabukovica, Griže, Dragov dom so imena oziroma kraji, ki smo jih spoznali 27. februarja.

Zabukovica se imenuje PD, Griže so naselje v Občini Žalec, Dragov dom pa stoji na razglednem hribu Hom nad Savinjsko dolino. 

 

Gremo po vrsti. Boris zaupa dogovorom s planinskimi prijatelji, meni  pa je bilo nelagodno ob dejstvu, da tokrat nisva šla sama pogledat našega cilja, pa še kislo vreme se je obetalo.

Vse se je izkazalo za nepotrebno skrb. Kot že velikokrat. Koristilo bi mi, da bi se nalezla malo Pavčkovega optimizma. Nekaj  njegovih verzov smo si privoščili med potjo. 


Predsednik PD nas je v Grižah toplo pozdravil, vesel, da smo Gorenjci prišli v savinjski konec. Ki je tudi lep, nam je zagotovil in predstavil prijatelja Cveta - vodnika, prijaznega, "s primernim tempom". 


Hodili smo po razgibanih poteh v suhem, le enkrat nas je pozdravilo nekaj kapelj. Oblaki  niso zakrivali razgledov po lepi pokrajini. 


Dragov dom ima ime po najbolj požrtvovalnem članu PD Zabukovica. V bližini stoji cerkev sv. Magdalene iz 14.st. Člani PD so adaptirali in razširili mežnarijo, prostoren dom deluje od l.1967.

Posavsko hribovje, Savinjska dolina s Šempetrom , Žalec, Celjska kotlina, Pohorje...vse to in še kaj se ponuja obiskovalcu Dragovega doma.

Spet smo praznovali. Danica, Bogdan, Milena in Zdravka so nas zalagali z najrazličnejšimi dobrotami. 


Dragi naši, ostanite zdravi in tako "uhojeni" še mnogo let! Hvala vam za vse.

Besedilo: Helena Madon
Fotografije: Ferdo Kikelj

uredil : Ferjan Janez
Datum objave : Nedelja, 3 Marec 2024 18:14

◄ nazaj arhiv vseh novic ►

na vrh strani

gostovanje spletnih strani
gCMS v2.01 - ©2007-2024 G-Server d.o.o., Vse pravice pridržane - obiskov strani : 39861715