RSS novice in obvestila DU Žirovnica

POHOD NA SUHARNO IN GOŠKO RAVEN

 

Cilj zadnje ture v januarju smo imeli blizu, skoraj pred nosom. A veliko pohodnikov Suharne in Goške ravni še nikoli  ni obiskalo. Razmišljala sem, koliko lepih kotičkov Slovenije bo za nas ostalo neodkritih. Čeprav je naša dežela majhna in jo že kar nekaj let raziskujemo... A upam, da se bomo  še marsikam povzpeli, saj nas tudi v zrelih letih spremlja radovednost.

Goška ravan je delček Jelovice. Naša pot do nje je bila malo zavita. Grede smo se povzpeli še na Suharno - razgledno točko.

 

Suharna - kdo ve, kakšna zgodba se skriva za tem imenom. Nobene razlage nisva našla. Razgled pa je res vreden vsega truda. Vso Lipniško dolino smo imeli pod seboj. 

Tale Suharna je zahtevala dve ogledni turi. Ker je po prvem ogledu zapadel sneg, se je Borisu zdelo, da morava preveriti, kakšna je pot. Tako sva v nedeljo pred našim pohodom še enkrat rinila gor.

Pozna se, da je v tem koncu Lipniške doline malo sonca, zato se je sneg obdržal. Proti vrhu je bilo nekaj ledu,  a naši pohodniki so vsega vajeni in utrjeni. Malo pa je pot razrahljal Borisov cepin.

Od Suharne smo po dobri uri dosegli Goško ravan. Sem in tja ledena cesta je terjala vso pozornost. Na lepem koščku Jelovice smo posedeli, si privoščili počitek in malico, nekateri v domu, nekateri pa zunaj, saj je sonce prijetno grelo.

Vse skupaj sta vrhunsko obogatili Sonja in Tatjana, "zimski" slavljenki.

Dragi dekleti, ostanita v cvetju! Hvala za vse. Vajine dobrote so bile paša za oči in usta.

Pot navzdol, malo skozi gozd, malo po cesti, pa smo " zašpičili klobaso". Hvaležni za prijetne urice.

Oba sva vesela, da se je naši skupini pridružilo nekaj novih pohodnikov. Dobrodošli!

Tekst: Helena Madon

Foto: Jasmin Suljanovič

uredil : Ferjan Janez
Datum objave : Nedelja, 11 Februar 2024 09:34

◄ nazaj arhiv vseh novic ►

na vrh strani

gostovanje spletnih strani
gCMS v2.01 - ©2007-2024 G-Server d.o.o., Vse pravice pridržane - obiskov strani : 38921585