RSS novice in obvestila DU Žirovnica

POHOD NA MENGEŠKO KOČO

Letos se med našimi turami dogajajo nenačrtovani premori. Narava dela svoje in nič ne moremo zato.

7. novembra pa nam je uspelo. Vesela sem bila, da sem se lahko spet povzpela do Mengeške koče v družbi blizu 4o pohodnikov. Ogledna tura je vsekakor manj živahna, naša družba naredi pravo razpoloženje. 

Naš cilj je blizu Mengša, a Boris je izbral malo daljšo pot, saj so vsi pohodniki dobro uhojeni. Tako smo začeli turo ob gradu Jablje. V mogočni stavbi iz 14.st. se je skozi čas dogajalo marsikaj;  med slovenskim predsedovanjem EU je bil grad eden od protokolarnih objektov. Sodi med kulturne spomenike Slovenije.

Razgibana pot nas je vodila skozi jesensko obarvan gozd. Gor, dol, ne preveč strm teren ni terjal večjega napora. Med pogovorom, po dobrih dveh urah,  se je pred nami pokazala Mengeška koča. Vreme se je malo skisalo, zato je bila streha ob malici dobrodošla. 

Ta pohod je bil zaznamovan s praznovanjem. Imeli smo namreč kar štiri slavljenke.  Razvajale so nas Darja, Jelka, Marija in Tinka.

Draga dekleta, hvala vam za vse! Želimo vam trdnega zdravja, dobre volje in čimveč pohodov! 

Včasih rada preberem kakšno pesem. Tokrat sem s pohodniki delila verze Lilly Noyi, ki pravi: "...trenutka ne izgubi...dokler ti svetli čas je dan." Naše ture prav gotovo ne sodijo med izgubljene trenutke.

Helena Madon

uredil : Ferjan Janez
Datum objave : Sobota, 18 November 2023 22:25

◄ nazaj arhiv vseh novic ►

na vrh strani

gostovanje spletnih strani
gCMS v2.01 - ©2007-2024 G-Server d.o.o., Vse pravice pridržane - obiskov strani : 39861815