RSS novice in obvestila DU Žirovnica

POHOD NA KOČO NA JELENOVEM STUDENCU

Prva oktobrska tura je bil za naju izlet v neznano. Kajti pohodnik Franci, ki kraje okrog Kočevja dobro pozna,  je predlagal, da nas popelje tam okrog. Tako še na ogledno turo ni bilo treba. Hvala, Franci. 

Naš cilj, koča pri Jelenovem studencu, stoji na n.v. 850m na majhni jasi za Mestnim vrhom (1034m) v pogorju Stojne, ki se dviga  na JZ strani Kočevskega polja.           

Na ta vrh smo se najprej povzpeli in mimogrede še obiskali ostanke gradu Fridrihštajn (970m). Davno nazaj (15.st.) se je tam odvijala zgodba Veronike Deseniške.

Do Koče pri Jelenovem studencu je bilo treba navzdol. Spust je bil res spust., skoraj izziv. Moram priznati, da me je skrbelo, ali ga bomo vsi srečno premagali. Obenem pa sem si mislila, kako bi komplicirala, če bi ta teren prej videla. Vse se je srečno končalo. Včasih je res bolje, da ženske ni zraven. In Franci, hvala za zaupanje. Pa seveda, bravo za vse pohodnice!

Koča je bila odprta, ker so popravljali streho. Sicer obratuje samo ob vikendih. Tako smo posedeli ob pivu na soncu, ki je bilo med hojo bolj skromno, pri malici pa radodarno. 

Naša pohodnica Marica je letos praznovala okroglo obletnico. Ne samo z družino, tudi z nami.

Draga Mari, prav dobro skrivaš svoja leta! Ostani tako vitalna in zdrava še mnogo let!

Tudi naš vodnik Franci se je izkazal. Čestitamo za rojstni dan!

Še enkrat vse najboljše obema slavljencema in hvala za dobrote, sladke in tekoče...

Helena Madon

uredil : Ferjan Janez
Datum objave : Sobota, 21 Oktober 2023 08:34

◄ nazaj arhiv vseh novic ►

na vrh strani

gostovanje spletnih strani
gCMS v2.01 - ©2007-2024 G-Server d.o.o., Vse pravice pridržane - obiskov strani : 42752731