RSS novice in obvestila DU Žirovnica

IZLET ZA 8. MAREC

HOTEL ISTRA OPATIJA IN
DRUŠTVO UPOKOJENCEV ŽIROVNICA
vas vabita za DAN ŽENA
V OPATIJO

209,00 EUR
 

NA OSEBO V OBDOBJU 14.03-17.03.2023.

Cena vključuje:

3x polpenzion z vključeno neomejeno količino pijače ob večerji (vino, pivo, sokovi)

 

avtobusni prevoz

 

degustacija likerjev in marmelad v destilarni Aura

 

vodnik

 

ogled Opatije

 

uporaba bazena hotela Istra in bazena hotela Palace

 

vodenje po programu

 

riziko odpovedi

 

1 x glasbeni večer

 

kosilo in kmečki turizem Bani

 

Opatija, očarljivo obmorsko mesto z bogato zgodovino in kulturo, je oaza številnih čudovitih lokacij, spomenikov, raznolikih parkov ... Sprehodite se po čudoviti promenadi

Lungomare, obiščite Letni oder, prizorišče številnih glasbenih nastopov, in odkrijte simbol Opatije - kip Dekleta z galebom. Uživajte v odkrivanju čudovite Opatije, njenih edinstvenih  cerkva, vil in skladno urejenih parkov. Odkrijte čar

nezgrešljive Ulice slavnih in priljubljenega zaliva, lokalno znanega kot Portić.

Hotel Istra (3*) ponuja namestitev tik ob morju, Opatija pa je oddaljena le nekaj minut hoje. Hotel je zaradi svoje lokacije idealen za goste, ki želijo biti v središču dogajanja, hkrati pa imajo radi mir in zasebnost.

1.dan - Novigrad    .

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah, prihod v Novigrad.

Ogled Novigrada v spremstvu vodnika in izlet na degustacijo likerjev v Auro v Buzetu. Novigrad-Cittanova je ribiško mesto na zahodni obali Istre, priljubljeno med popotniki, ki iščejo sproščujoče počitnice ob morju. Mestno pristanišče Mandrač, zvonik s kipom sv. Pelagia in večbarvne fasade. To je slika Novigrada, ki jo boste takoj opazili.

Podjetje "Aura proizvodi" se ukvarja s proizvodnjo ekskluzivnih tradicionalnih izdelkov, kot so žganja in džemi ter drugih avtohtonih izdelkov iz divjih zdravilnih zelišč in divjih sadežev, nabranih v ekološko čistem okolju na pobočjih Ćićarije, daleč od cest in naseljenih območij. U našoj proizvodnji mogu se naći zanimljive delicije, od džemova koji se rade od maslačka, kupine, maline, borovnice, smokve, šljive i drijena do rakija koje odležavaju do tri godine, pola godine na maceraciji, nakon toga se talože te pretaču kroz sljedeće dvije i pol godine i do šest puta kako bi se na prirodan način izgubio talog. Baza svih rakija je domaća kuhana rakija od dropa, kruške ili jabuke.

Namestitev v hotelu Istra. Večerja. 

2.dan - Opatija

Voden sprehod po Opatiji, prosto popoldne in večerja.

Sprehod po znameniti opatijski promenadi Lungo Mare. Gremo tudi mimo Hrvaške ulice slavnih, spoznamo Opatijo in njeno čarobno lepoto. Opatija, znana pod različnimi imeni, kot so »Stara dama«, »Biser Jadrana« ali »Kraljica turizma«, je elegantna obalna destinacija, katere turistična tradicija se je začela že leta 1844.

Prosto popoldne in večerja.

3.dan - (izlet ali prost dan)

Fakultativni izlet (40, 00 EUR) : Novi Vinodolski, Crikvenica, degustacija vin z vključenim kosilom.

Zajtrk. Ogled Novega Vinodolskega - zgodovinsko politično in kulturno središče Vinodolske kneževine ("Vinodol" - "Vallis vinearia"), zibelka plejade pisateljev iz družine Mažuranić, s ponosom hrani spomin na Vinodolski zakon iz leta 1288, najstarejši hrvaški pravni spomenik. pisano v kurzivni (kurzivni) glagolici. Ogled vinske hiše Pavlomir, degustacija vin in kosilo.

Povratek v hotel. Večerja z glasbo in plesom.

4.dan - Labin in taverna Bani

Zajtrk in po zajtrku odhod proti mestu Labin.

Srednjeveški Labin se nahaja na hribu nad Rabcem. Staro mestno jedro, danes znano tudi kot mesto umetnikov (Ateljeji Labinski), je polno renesančnih in baročnih patricijskih palač. Izstopa palača Battiala-Lazzarini iz 18. stoletja, ena najbolje ohranjenih in najbolj reprezentativnih baročnih palač v Istri.

V samem srcu Istre, nedaleč od mesta Pazin, nad reko Pazinčico, se nahaja majhna vasica Bani. U Banima još od 1983. djeluje Taverna Bani - prijeten podeželski ambient, tradicionalne istrske dobrote, in domače pesmi so glavne značilnosti tega kraja. V gospodinjstvu vas bo pričakalo osebje v narodnih nošah, dobra kapljica in nepogrešljivi zvoki harmonike. Sledi kosilo: aperitiv biska travarica, sir, istrski pršut, istrska klobasa, domači fuži pljukanci s pršutom, rukolo in gobami ter sladica.

Vrnitev domov.

Doplačila:

1/1 soba +75,00 EUR na osebo

 

turistična taksa +1,90 EUR na osebo na dan

Dodatne informacije: Nataša Mali, tel. 041 765 426

uredil : Ferjan Janez
Datum objave : Petek, 2 December 2022 13:27

◄ nazaj arhiv vseh novic ►

na vrh strani

gostovanje spletnih strani
gCMS v2.01 - ©2007-2023 G-Server d.o.o., Vse pravice pridržane - obiskov strani : 30624372