RSS novice in obvestila DU Žirovnica

VABILO NA IZLET V BANJO LUKO

PZDU Gorenjske in Agencija Toni organizirata izlet v Banjo Luko z okolico 15. oktobra 2022.

PROGRAM:

1. dan: sobota, 15. oktobra 2022:

Odhod avtobusa z dogovorjenih postaj in vožnja do mejnega prehoda Obrežje,  kjer bomo po opravljenih mejnih formalnostih vstopili na Hrvaško.

Peljali se bomo mimo Zagreba, proti Lonjskemu polju, ki je poplavna ravnica in se razteza na 511 km2 med avtocesto Zagreb - Beograd in Savo vzhodno od Siska pa vse do Stare gradiške. V parku je bilo do danes zabeleženih 234 ptičjih vrst od katerih jih 135 tam tudi gnezdi. Na Lonjskem polju se gospodari še na tradicionalen način in s tem ohranja naravno dinamiko poplavljanja. Še posebej zanimiva je prosta paša živine. Najbolj znana pa je turopoljska svinja, izredno vzdržljiva vrsta, ki se na polju pase tekom celega leta ne glede na vremenske in poplavne razmere. Z lokalnim vodnikom se bomo sprehodili po repušničkem polju, obiskali Muzej Moslavina na koncu pa še degustirali moslavačka vina. Po ogledu bomo nadaljevali z vožnjo proti Banja Luki.  Vzeli si bomo čas za dobro kosilo. Zapeljali se bomo do cerkve in samostana Trapistov, ki je poznan po izdelovanju odličnega sira trapista in različnih alkoholnih napitkov. Po ogledu si bomo lahko kaj od omenjenega tudi kupili. Nastanili se bomo v hotelu nato pa si bomo ogledali znamenitosti kot so trdnjava Kastel, Muzej R. Srbske, Gospodsko ulico, Banske dvore, Narodno gledališče, cerkev Svete Trojice, Banjalučko biskupijo, stavbo vlade RS, Muzej sodobne umetnosti…na koncu se bomo samostojno sprehodili po mestu, večerja v hotelu, spanje.

2. dan: nedelja, 16. oktobra 2022:

Zajtrk, po zajtrku bomo obiskali znamenito tržnico, kjer se dobi vse od igle do lokomotive. Nato se bomo zapeljali po cesti ob kanjonu reke Vrbas do mesta Jajca. Ogledali si bomo kulturne in naravne znamenitosti mesta. Zapeljali se bomo še do Plivskega jezera, kjer si bomo ogledali posebno zgodovinsko znamenitost, nadvse zanimivi, srednjeveški mlini (domačini jih imenujejo ˝Mlinčići˝). Devetnajst lesenih mlinov na vodi, pokritih s skodlami, ki so bili zgrajeni z namenom mletja zrnja, je zgrajenih iz starega hrastovega lesa in so brez podstrešja, oken in dimnika. Privoščili si bomo tudi dobro kosilo. Z vožnjo bomo nadaljevali proti Mrkonjić Gradu, sprehodili se bomo po mestu in ob jezeru Balkana, kjer bomo v hotelu tudi prenočevali. Večerja, nočitev.

3. dan: ponedeljek, 17. oktobra 2022:

Zajtrk, po zajtrku vožnja proti mestu Šipovo do Janjskih otokov. Štiri kilometre od izvira reke Janj se nahajajo Janjski otoki, najatraktivnejša izletniška točka mesta Šipovo. To mesto je pravo čudo narave, z bujnim zelenjem, kaskadami, potokom in malimi slapovi. Privoščili si bomo dobro kosilo nato pa sledi vožnja proti Prijedoru, kjer se bomo nastanili v hotelu. Proti večeru bomo obiskali bližnje naselje Brezičani, kjer nam bodo domačini pripravili večer pesmi in plesa. Podružili se bomo z domačini in tudi večerjali bomo tu (čorba, odojek, pa še kaj). Spanje v hotelu.  

4. dan: torek, 18. oktobra 2022:

Zajtrk, po zajtrku se bomo sprehodili po mestu Prijedor, obiskali omo še  mestno tržnico nato pa se odpravili proti bosansko hrvaški meji. Na poti bomo še obiskali vinarja ter degustirali njegova dobra vina. Pripravil nam bo tudi dobro kosilo z spremljavo glasbe. Popoldne se odpravimo proti domu, prihod domov v poznih večernih urah.

Cena: 340 EUR/os (min. 48 potnikov), 365 EUR/os (min. 35 potnikov).

Odhod: 15. 10. 2021  / 4 dni.

Cena vključuje:

- vožnjo s turističnim avtobusom, zunanji ogledi,

- 3 x spanje v hotelu 3*, večerja, zajtrk,

- tretji dan kulturni program, večerja v kulturni dvorani,

- 4 x kosilo na poti,

- vstop v Lonjsko polje,

- obisk samostana v Banja Luki,

- obisk vinarja, degustacija vina,

- osnovno nezgodno zavarovanje,

- stroške organizacije, lokalno vodenje, turistično pristojbino, priprave in ddv.

Doplačila:

- enoposteljna soba,

- zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco za tujino,

- ogledi in storitve po želji, ki niso vključeni v program

- riziko odpovedi 24 €, brez covid garancije 20€.

Opombe: program je možno prilagoditi po želji skupine. Pridržujemo si pravico, do zvišanja cene pri manjšem številu prijavljenih.

Prijave zbiramo do zasedbe avtobusa (oziroma čim prej zaradi rezervacije prenočišč), najkasneje pa do 15. septembra 2022. Plačilo ob prijavi 100 €.   

Podatki za plačilo:

TURIZEM, PREVOZI, ŠOLA VOŽNJE PRAH SEVNICA d.o.o.

Naselje heroja Maroka 29, 8290 Sevnica

TRR: SI56 0237 9026 3523 998 (NLB)

SKLIC: 00 220345

NAMEN: izlet

Prijavnico si natisnite s spletne strani PZDU Gorenjske v rubriki "Izleti in letovanja v PZDU"

uredil : Ferjan Janez
Datum objave : Sreda, 17 Avgust 2022 20:47

◄ nazaj arhiv vseh novic ►

na vrh strani

gostovanje spletnih strani
gCMS v2.01 - ©2007-2023 G-Server d.o.o., Vse pravice pridržane - obiskov strani : 34742061