RSS novice in obvestila DU Žirovnica

POHOD NA GOLDECK

Zadnja tura v vročem juliju. Vesela sem bila, ker so običajne ponedeljkove polemike o vremenu tokrat odpadle. Saj napoved ni dopuščala dvoma o kakšni spremembi na nebu .

In res, v jasnem jutru smo se vozili proti Avstriji, da bi uživali njene razglede. Včasih smo šli večkrat čez mejo, po nakupih, sem pomislila. Zdaj pa se vse dobi pri nas. In še nekaj je. Takrat se nam je zdela naša soseda boljša v vseh pogledih. Mislim, da smo jo v celoti dohiteli.

Goldeck je priljubljeno smučišče nad Spittalom v Avstriji. Po naše, Zlati kotiček Ziljskih Alp, je bil tega dne naš cilj. Po panoramski cesti smo se zapeljali več kot 1800m visoko. Na parkirišču je bil zrak prijetno svež, povsem drugačen kot v dolini. Zastavili smo krožno pot, ki je vodila na planini Kapeller Alm in Gusenalm; gori, doli in nam poklanjala razglede na Visoke Ture, Krške Alpe, Karavanke, Julijske Alpe in bližnji del Ziljskih Alpe. Nekajkrat smo se dobro povzpeli, hodili tudi navzdol in po ravnem. In dosegli višino 2142 m.

Vrh krasi križ, malo pod njim je oddajnik in še nekoliko niže restavracija. Posedeli smo zunaj in hvaležna sem za prijetne trenutke. Obsijani z ravno prav toplimi sončnimi žarki smo uživali v lepi naravi in dobri družbi. Nisem še pozabila ogledne ture, na kateri me je pošteno zeblo. 

Vrnili smo se po udobni poti, dobre volje. Nihče ni deloval utrujeno.

Nasprotno,  prepričana sem, da nas takle izlet napolni s posebno energijo in še bolj se zavemo žlahtnosti zrelih let.

Besedilo: Helena Madon

uredil : Ferjan Janez
Datum objave : Sobota, 30 Julij 2022 14:02

◄ nazaj arhiv vseh novic ►

na vrh strani

gostovanje spletnih strani
gCMS v2.01 - ©2007-2023 G-Server d.o.o., Vse pravice pridržane - obiskov strani : 34713556