POHOD NA BOHOR

Spet je naš torek in tokrat 29/7-2014 smo se odpravili na Bohor. Bohor je pravzaprav 10 km dolg gorski hrbet s številnimi vrhovi na meji med Štajersko in Dolenjsko . Z avtobusom smo se zapeljali po dolenjski avtocesti na Senovo. Že na začetku mesta je tabla, ki nas je usmerila na Bohor.  Po ozki vijugasti cesti smo se zapeljali na Jablance, kjer je bilo naše izhodišče . Napotili smo se po cesti in kmalu poiskali markacijo in stezico za Bohor. Pot je bila mokra in strma. Razjasnilo se je ampak je bilo soparno.

Prišli smo do koče  na Bohorju, nismo se ustavili. Pot smo nadaljevali na najvišji vrh  1023 m visok Veliki Javornik. Na vrhu je jasa, ob robu rastejo visoka drevesa, tako da ni razgleda. Malo smo posedeli in pomalicali, nekaj pa se jih je kar takoj vrnilo v kočo.  Koča in okolica sta lepo urejeni. Zunaj smo posedli in si privoščili pijačo in tudi hrano iz njihove kuhinje. Dobro je bilo in primerna cena. Priletelo je nekaj kapelj, zato smo se kar kmalu odpravili do izhodišča.

Med vožnjo domov je nekaj časa tudi  deževalo. V avtobusu smo bili zadovoljni, ker se po svežem vremenu prijetno utrujeni peljemo domov.

Zapisal: Drago Kajdiž

Datum objave : Četrtek, 31 Julij 2014 11:37

gCMS v2.01 - ©2007-2024 G-Server d.o.o., Vse pravice pridržane - obiskov strani : 39029850